top of page

Vstop v podjetništvo - motivacijska delavnica

Trajanje od 06.01.2020 do 06.03.2020 Vstop v podjetništvo - motivacijska delavnica z individualnim mentoriranjem udeležencev.

Time & Location

Od 06.01.2020 do 06.03.2020

OOZ Ljubljana Bežigrad, Nade Ovčakove ulica 13, Ljubljana

About the event

Vstop v podjetništvo - motivacijska delavnica

Mlade podjetnike vabimo na motivacijsko delavnico z individualnim mentoriranjem udeležencev pod vodstvom Matija Goljarja in njegove ekipe Ustvarjalnika! 

Vsebina: 

1. Izvedba motivacijske delavnice za vstop v posel:

Na uvodnem srečanju bodo udeleženci na podlagi področja, ki ga obvladajo ali hobija, ki jih veseli, oblikovali svojo konkretno poslovno zamisel, pri čemer bodo spoznali, kaj so pokazatelji dobre poslovne ideje in na kak način se prepozna tržna priložnost. Spoznali se bodo s postopkom hitrega testiranja poslovne ideje, s katerim bodo bistveno zmanjšali tveganje ob začetku posla in se izognili velikim začetnim investicijam. Pri tem se bodo poslužili trika - z nekaj premišljenimi vprašanji kupce voditi do tega, da povedo, za kaj so pripravljeni plačati. Razdelali bodo svoj prvi poslovni model in odgovorili na vprašanje zakaj bi nekdo sploh želel plačati za njihov produkt. 

Motivacijska delavnica bo izvedena v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Bežigrad, potekala bo 6. 1. 2020 od 10. do 16. ure. 

2. Individualno mentoriranje udeležencev:

Udeleženci bodo tekom mentoriranja konkretizirali in izdelali vse potrebno, da njihov produkt nekdo kupi. Pri tem bodo najprej preverili ali je sploh smiselno produkt razvijati. V naslednjem koraku bodo poskušali dobiti (pred)naročilo in s tem potrditi, da je smiselno posel razvijati dalje. Potem bodo prvič soočeni s prodajo. Ukvarjali se bodo s trgom in pod vodstvom izvajalca za svoj produkt razdelali svoje prodajne segmente. Poslužili se bodo trikov, kako poiskati pravilen marketinški pristop za vstop na tržišče in poiskati idealne stranke - takšne, ki bodo zaradi svojih osebnostnih lastnosti, potreb in načina življenja produkt kupili takoj, ko bodo slišali zanj. Udeleženci bodo razdelali svojo strategijo vstopa na trg in pridobivanja naročil. Na koncu bodo na podlagi pridobljenih ugotovitev o svoji poslovni zamisli oblikovali finančni načrt za zagon posla. Skupaj z izvajalcem bodo za svoj posel izdelali svojo prvo finančno kalkulacijo in izračunali, koliko kupcev potrebujejo vsak mesec, da bodo dosegli zastavljen finančni cilj. Spoznali se bodo z najbolj ključnimi taktikami za povečanje posla. Ob zaključku bodo vse naučeno strnili v terminski načrt dela in izdelali dolgoročno strategijo razvoja posla, ki jih bo pripeljala do finančne osamosvojitve. Vse skupaj bodo na koncu predstavili v obliki enostranske poslovne predstavitve, ki jo bodo lahko uporabili za pridobivanje partnerjev, zaposlenih, vlagateljev in podpornikov.

Individualno mentoriranje udeležencev bo potekalo po dogovoru z udeleženci v prostorih Ustvarjalnika med celotnim trajanjem programa od januarja do marca 2020.

3. Izvedba zaključne delavnice programa: 

Udeleženci bodo med programom izdelali mapo njihove poslovne ideje, ki obsega razdelavo poslovne ideje v obliki poslovnega modela, hitro strategijo vstopa na trg in pridobivanja prvih strank, mini analizo trga, preprosto finančno projekcijo poslovanja, brošuro za pridobivanje prve stranke ter predstavitvijo svoje ideje za potencialne partnerje. Izdelali so bodo tudi osebni terminski načrt s koraki, potrebnimi za uresničitev posla. Na zaključni delavnici bodo predstavili svoje delo tekom trajanja programa. Zaključna delavnica bo izvedena dne 6. 3. 2020 v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Bežigrad. Delavnica bo trajala 2-3 uri. Trajanje delavnice je odvisno od pripravljenih predstavitev in dolžine krajšega druženja udeležencev po končanem programu. 

Število mest je omejeno!

 

Izvajalci:

Matija Goljar

Matija je ustanovitelj Ustvarjalnika ter profesor podjetništva na Watson Institute v Coloradu. V Londonu je opravil magisterij s področja uporabne domišljije, predtem pa je ustanovil več podjetij. Poznan je po vodenju podjetniške oddaje Štartaj, Slovenija! Njegova strokovna področja so javno nastopanje/pitch, prvi koraki v poslu ter inovativnost. 

Tjaša Ban

Tjaša je soustanoviteljica podjetja Protocamel d.o.o., proizvajalca in izvoznika visokokakovostnih prehranskih dodatkov za dirkalne kamele. S soustanoviteljico Patricijo sta uspeli z lokalnimi partnerji skleniti terminsko pogodbo za distribucijo njihovih produktov v države Arabskega polotoka še pred pričetkom proizvodnje. Mlada ekipa je tako prejela tudi naziv naj mladinski startup za leto 2018. Tjaša je diplomirala na pedagoški fakulteti kot profesorica edukacijskih ved in sedaj zaključuje magistrski študij inkluzivne in socialne pedagogike. Ustvarjalnikovi ekipi se je pridružila, saj verjame v pomen podpore mladim podjetnikom.

 

Aljaž Osetič

Aljaž je vodja programa na Ustvarjalniku in koordinator Fundacije za ustvarjalne mlade, ki 10 najperspektivnejšim mladim podjetnikom v državi podeljuje štipendije, nudi mentorsko podporo in organizira dogodke, da njihovi projekti dosežejo najdrznejše potenciale. V okviru Ustvarjalnikovih podjetniških krožkov je razvil svoj prvi posel, zaradi katerega je prejel povabilo na študij na ameriški univerzi Watson Institute. Tam je bil Aljaž najboljši študent letnika. Zdaj je eden najbolj uglednih mentorjev Ustvarjalnika, ki svoje znanje požrtvovalno predaja naslednji generaciji.  

Cena: z DDV - popust 50% - pogoji* - 520,00€ 

* CENA - POGOJI

1. Člani OOZ Lj. Bežigrad: 520,00 EUR. Po uspešno zaključeni delavnici OOZ Lj. Bežigrad članom s plačano članarino povrne 50% vrednosti delavnice. 

2. Novi člani OOZ Lj. Bežigrad: 520,00 EUR.Po uspešno zaključeni delavnici OOZ Lj. Bežigrad članom s plačano članarino povrne 50% vrednosti delavnice, ob pogoju, da je član OOZ Lj. Bežigrad najmanj tri leta od prejema sredstev. V nasprotnem primeru se razlika zaračuna. 

3. Nečlani 520,00 EUR 

Share this event

bottom of page