top of page

Preprečevanje IZGORELOSTI na delovnem mestu

Četrtek, 20.02.2020 Preprečevanje IZGORELOSTI na delovnem mestu

Time & Location

Četrtek, 20.02.2020; 09:00 - 14:00

OZS, učilnica, Celovška cesta 71, Ljubljana

About the event

 

Preprečevanje IZGORELOSTI na delovnem mestu

Vsak nov dan se odvija izjemno hitro. Za trenutek se ustavimo in poglejmo, kje smo in ali res gremo v želeno smer, tako na poklicnem, kot v zasebnem življenju. Ali živimo človeka vredno življenje? Ali naše življenje že obvladuje stres? Poznana vam je kronična utrujenost, tudi po prostem vikendu se ne odpočijete, spijete več kave kot običajno, se pojavljajo glavoboli itd. Stres je obvladljiv, če si za to zavestno prizadevamo. Prvi korak je pridobivanje znanja o tem, kako se nanj odzivamo ter razvijemo samo zaščitno vedenje.

Na delavnici boste pridobili znanja o prepoznavanju vrsto stresorjev, ki povzročijo delovno izčrpanost in o simptomih, ki privedejo do izgorelosti, ko že govorimo o psihofizičnem zlomu. Nujno za preprečevanje izgorelosti je okrepitev notranjih moči, razvijanje različnih strategij za spoprijemanjem s stresom. Ponovno veselje do življenja in dela pridobimo tako, da se naučimo sproščati telo, um in umiriti čustva. Zato je namen delavnice tudi izkustveno učenje različnih sprostitvenih tehnik ter ponovno vzpostavljanje stika s sabo. 

Vsebina: 

- Prepoznati vlogo stresa pri delu in v življenju. - Svojstven odziv na stres (fizični, kognitivni, vedenjski). - Prepoznati znake stresa, delovne izčrpanosti in sindrom delovne izgorelosti. - Nevrokemično delovanje možganskega sistema ob stresu. - Kaj lahko storimo ta trenutek zoper izgorelost - spreminjati odziv na stres. - Pridobivanje veščin za obvladovanje stresa in preprečevanje izgorelosti. - Izvedba tehnik sproščanja in umirjanja. 

Izvajalka psihoedukativne in izkustvene delavnice: 

Sabina Kračun (mag. zak.in druž. štud.)

- Iskanje celovitega odgovora na vprašanje: »Kako živeti kvalitetno, udejanjiti umske in čustvene zmožnosti, ob vsem tem pa izpolniti svojo vlogo v osebnem, poklicnem in družbenem življenju?«

- Zakonski in družinski terapevt (mag. zakonskih in družinskih študij, z opravljeno specializacijo iz zakonske in družinske terapije).

- Izvajalka psihoedukativnih delavnic zoper izgorelost med zaposlenimi v zdravstvu ter drugimi, ki se z njo srečujejo pri opravljanju svojega poslanstva.

- Raziskovanje področja zdravja na delovnem mestu in preventiva poklicnega izgorevanja.

- Izvajanje individualnih, partnerskih in družinskih terapij.

- Po poklicu diplomirana medicinska sestra

Trajanje: 6 šolskih ur + odmor  

Druge informacije (prijava, odjava, plačilo kotizacije, kontakt...): 

- Obvezna je spletna prijava na dogodek

- Kotizacija vključuje udeležbo, stroške organizacije in gradivo. 

- Od 8:45 do 9:00 registracija, odmor po dogovoru

- Kotizacija se poravna pred pričetkom seminarja na transakcijski račun OZS, Celovška 71, Ljubljana, št.: 02013-0253606416 (NLB),   Sklic: 00 200035-davčna številka. Namen plačila: OTHR. 

- Potrdilo o plačilu se posreduje na e-naslov jana.golic@ozs.si ali po faxu 01 50 54 373 oziroma se ga priloži ob registraciji.

- Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma do vključno prvega dne izvedbe dogodka. 

- Pisne odjave poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 3 dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije   za pripravo gradiva in druge administrativne stroške. Odjav na dan izobraževanja ne upoštevamo.  

 Brez odjave, kotizacijo zaračunamo v celoti. 

- Seminar bo organiziran za minimalno 5 udeležencev.

- V  primeru prenizkega števila prijav do 3 dni pred izvedbo si pridržujemo pravico do odpovedi. 

- Dodatne informacije: Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553. 

Vljudno vabljeni! 

PRIJAVA NA DOGODEK

Share this event

bottom of page