top of page

PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBNO POSLOVANJE

Četrtek, 23.01.2020 PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBNO POSLOVANJE: Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?

Time & Location

Četrtek, 23.01.2020; 10:00-13:00

OZS, velika dvorana , Celovška cesta 71, Ljubljana

About the event

PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBNO POSLOVANJE: Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?

 

KOMU JE NAMENJENO?

Vrhunski izobraževalni seminar je namenjen vsem, ki želijo poslovati učinkovito, brez skrbi in brez težav z likvidnostjo oziroma denarnim tokom. Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcevin dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence? Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno - dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja. Spraktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev. 

Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti? 

Strokovnjaki vrhunskih podjetij Bisnode, Hiveterminal in Vizija računovodstvo vam bodo tematike predstavili s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih podjetnikov in obrtnikov v publiki. 

POTEK DOGODKA 

SKLOP  (Bisnode):

Vsaka stranka ni dobra stranka: kako naj ti zanesljive in se izogniti slabim?

Med najpogostejše težave, s katerimi se podjetniki dandanes srečujejo, tako na slovenskem kakor tudi na številnih tujih trgih, sodi vsesplošno nezaupanje na trgu, plačilna nedisciplina in oteženo sklepanje poslov. Na eni strani to porodi vprašanje: Kako se izogniti poslovanju s podjetji, ki so neplačniki ali imajo celo blokiran bančni račun? Na drugi strani pa: Kako naj potencialnim poslovnim partnerjem sporočimo, da smo ugledno in zaupanja vredno podjetje? Poleg tega strokovnjaki napovedujejo novo gospodarsko krizo. Bo kriza prinesla še več zadolževanja? Kako se obdržati tudi v kriznih časih in prehiteti konkurenco? 

Podatki so dandanes ključnega pomena in njihova uporaba bo v prihodnosti le še naraščala. Če imate dostop do točnih in ažurnih podatkov z vsega sveta, lahko sprejemajte boljše odločitve, ustvarite dobičkonosnost z izogibanjem negotovosti in kreditnim izgubam ter prihranite čas in denar. Bodite tudi vi med tistimi, ki bodo pripravljeni na spremembe na evropskih in svetovnih trgih.   

 

Izzivi poslovanjain rešitve na praktičnih primerih

PREVERJANJE POSLOVANJA POTENCIALNIH POSLOVNIH PARTNERJEV: S katerimi podjetji poslovati in na kakšen način poslovati s posameznimi podjetji, da bova še vsakodnevno poslovanje dolgoročno varno in učinkovito;

MONITORIRANJE POSLOVANJA OBSTOJEČIH POSLOVNIH PARTNERJEV IN KONKURENCE: Negativni dogodki (izbrisi, tožbe, stečaji, neplačniki in davčni dolžniki, blokade TRR-jev), spremembe lastništva, spremljanje razmer na trgu s pomočjo člankov iz poslovnega tiska…;

SEGMENTIRANJE TRGA IN ISKANJE NOVIH PRODAJNIH PRILOŽNOSTI DOMA IN V TUJINI: Kje in kako najti nove kupce ali poslovne partnerje?   

 

Praktična delavnica:

Konkretno preverjanje poslovanja podjetij

Vsak udeleženec bo lahko preveril do 20 potencialnih kupcev, dobaviteljev ali konkurenčnih podjetij - preverili bomo najnovejše finančne podatke, BO (bonitetna ocena), učinkovitost poslovanja, bonitetno odličnost, plačilni indeks, ... - in se tako na podlagi svojih primerov oz. izzivov poslovanja seznanili z Bisnode rešitvami. 

Predavateljica Alja Stepišnik, Bisnode Slovenija 

SKLOP (Hiveterminal)

Kako do plačila takoj po izstavljeni fakturi?

Podjetja v Sloveniji čakajo na svoj prisluženi denar tudi po več kot 30 dni, včasih celo več mesecev. Čakanje je za podjetja, ki potrebujejo denar za plače, stroške materialov ali davke, mučen in neprijeten proces, saj poleg čakanja obstaja še bojazen, da faktura ne bo plačana. A obstaja alternativa! Prodaja terjatev omogoča podjetjem, da denar dobijo takoj po izstavitvi računa,ob tem pa se znebijo tudi skrbi glede plačila fakture, saj to tveganje pri prodaji prek Hiveterminala prevzamejo kupci terjatve. 

 

Problemi in rešitve na praktičnih primerih:

LIKVIDNOSTNE TEŽAVE IN REŠITVE: Predstavitev najpogostejših problemov, s katerimi se srečujejo podjetja; Pomanjkanje sredstev, slabo upravljanje poslovanja in terjatev, denarni tok;

PLAČILNI ROKI IN PLAČILNA DISCIPLINA: največji problem med podjetji;

VIRI FINANCIRANJA. 

Predavatelj, Matjaž Gačnik, direktor prodaje, Hiveterminal

Praktična delavnica (cca. 45 min):

Rešitve za dolge plačilne roke in povečanje likvidnosti.

Kaj je prodaja terjatev in kako vam lahko pomaga pri lažjem poslovanju? 

Kako s prodajo terjatev hitro do svežega kapitala?

Predstavitev Hiveterminal platforme kot najboljšega orodja za pridobivanje finančnih sredstev. 

Primer iz prakse: v 4-ih minutah odračuna do denarja! 

Predavatelj Dejan Radunić, vodja oddelka za pomoč uporabnikom, Hiveterminal

SKLOP (Vizija računovodstvo)

Kako prav pridejo dobri računovodski nasveti pri poslovanju, optimizaciji rezultatov in izboljšanju bonitete. 

Praktični nasveti za optimizacijo bilanc (nakaj je treba gledati in kako poslovati, da si izboljšujete bonitetno oceno), primeri iz prakse glede knjiženja odpisa terjatev in storitve faktoringa, nasveti za podjetnike v povezavi s pogostimi inšpekcijskimi pregledi idr. 

Predavateljica Sabina Jeršin, Vizija računovodstvo

 

Kotizacija: Člani OZS, poslovni partnerji podjetja Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo - 0,00€

Ostali udeleženci - 180,00€

Ostali udeleženci, ki se prijavijo do 15. 1. 2020 imajo priznan popust v višini 50 % - 90,00€

POMEMBNO:

Za vse prijavljene, ki se predavanja NE udeležijo, se obračunajo administrativni stroški v višini 53 € 

Z oddajo spletne prijave na dogodek dovoljujete vpis v seznam udeležencev in soglašate, da lahko OZS posreduje vaše kontaktne podatke podjetjem Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo kot so organizatorjem dogodka. Hiveterminal, Bisnode in Vizija računovodstvo bodo obdelavali podatke v skladu z Izjavo o varovanju zasebnosti. 

Vabljeni!

Prijava na dogodek

Share this event

bottom of page